Volite da stvarate? Volite da razvijate svoju kreativnost? Volite da ukrašavate svoj dom lepim predmetima? Ili, naprosto imate želju da istražite šta se sve u vama skriva? 

DECOUPAGE ili Dekupaž je tehnika koja se prvi put spominje  u Engleskoj početkom XVIII veka pod pojmom Japanske umetnosti, dolazi od francuske reči ‘decouper’ koja u prevodu znači ‘ iseći, isecati’. Decoupage tehnika je jedna od najstarijih tehnika ukrašavanja predmeta i svodi se na isecanje i aranžiranje delova papira i njegovo lepljenje na obojenu ili drugačije pripremljenu površinu, te lakiranje. Može se koristiti na različitim podlogama, jednostavna je za korištenje, a daje vrlo efektne rezultate. Decoupage tehniku možete primeniti na svim staklenim, drvenim, porculanskim, kao i tekstilnim predmetima. Decoupage  je izuzetno jednostavna tehnika i svaka osoba može u kratkom vremenu svladati ovu veštinu i postati  uspešan kreator decoupaga. Oni sa malo mašte i volje ovom tehnikom mogu potpuno da izmene izgled stana ili da učine gotovo sve što se može zamisliti.
Sve ćete to isprobati u umetničkoj radionici Sweet Decorations, a onda to možete ponoviti na onoj staroj komodi koju imate još od bake, možete srediti neki novi ormarić za koji bi voleli da dobije izgled starinskog nameštaja, ili srediti razne kovčege, ogledala ili okvire za slike. Granice ne postoje!

Dodjite u Sweet Decorations da pravimo lepe stvari!

Sarajevska 42/lokal 10

0 comments:

Post a Comment

 
Top