Vintage obuhvata razdoblje sredine prošlog veka, od 20-tih do kraja 70-tih godina.  Sve proizvedeno ranije se podrazumeva kao antikvitet.



Sam izraz dolazi iz vinske terminologije a označava starost ili određenu berbu. Sa vina prvo se izraz počeo koristiti za stare automobile, pa za odeću, upotrebne predmete… Pojam vintage najčeće povezujemo s već nošenom odećom, ali i korišćenim predmetima za kuću.



 Setite se kako je izgledao enterijer u domovima vaših baka ili roditelja sedamdesetih godina i evo vam inspiracije!



 Obavezne su tapete krupnih i bučnih uzoraka, nameštaj jednostavnih linija, komode i regali, fotelje presvučene krupnim uzorcima. U kuhinji obavezni šahovski uzorak u stilu vinas ili linoleum poda. Stolice drvene ili još bolje plastične jajastog izgleda s inox nogicama.



 Nekada je bilo sramota nositi polovnu odeću i prekapati po buvljacima,  danas je totalno “in”!       Na buvljacima danas možete videti i face koje sigurno mogu priuštiti i skupe stvari.



 Ako ste uvereni da hemijsko čišćenje i blaga dezinfekcijska sredstva rešavaju problem, vreme je da se opustite i počnete tražiti male dragocenosti koje se, sigurna sam, kriju po ormarima, podrumima i tavanima.


0 comments:

Post a Comment

 
Top