Jagode napokon dobijaju svoju slatkoću i dostižu neku razumnu cenu na pijacama. Svi se radujemo ukusnim poslasticama sa ovim crvenim carskim voćem, ono što je najpopularnije su jagode sa šlagom ili žutim šećerom. Sweet je malo istraživao recepte Italijanskih restorana i evo jednog dezerta koji se lako sprema i super je za brzinska dejstva  nenajavljenih gostiju.





Tiramisu od jagoda 



Sastojci:
  • piškote
  • sok,mleko ili kafa za namakanje piškota
  • 500 ml. pavlake za šlag
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin sećer
  • 250 gr. čvrste (guste) pavlake
  • jagode
Poslužite u visokim dezertnim čašama

Priprema:

Piškote namakati u mleko, sok ili kafu  i redjati u tepsiju.
Umutiti pavlaku za šlag, šecer i vanilin šećer.
Dodati gustu pavlaku i još malo mutit da se sve to sjedini.
Pola kreme rasporedit preko piškota.
Jagode iseći na listove i poredjat na kremu.
Ponovo piškote, krema i jagode.
Ostavit u frižider bar 3 sata.

Prijatno!

Vaš Sweet Decorations

Dodatno prelijte crnom čokoladom


Budite kreativni, iskoristite stare tegle za posluženje!


0 comments:

Post a Comment

 
Top